Tjedan cjeloživotnog učenja

“PROVJEŽBAJ MOZAK”

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s partnerima desetu godinu za redom provodi nacionalnu obrazovnu kampanju pod nazivom „Tjedan cjeloživotnog učenja“ koji je  trajao od 26. rujna do 2. listopada 2016. godine. Kampanja se temeljila na organizaciji različitih aktivnosti u svim dijelovima Republike Hrvatske, te se tako na jednostavan način, izravnim obraćanjem građanima, poticalo ostvarivanje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Pučko otvoreno učilište Krapina, jedan od provoditelja obrazovanja odraslih u našoj regiji, po 10. se puta uključilo u realizaciju Tjedna. Za svoje smo sugrađane i sve potencijalne polaznike naših obrazovnih programa priredili dvije aktivnosti:

1. DANI OTVORENIH VRATA POU KRAPINA (26.-30.9.2016. od 8 do 14 sati)

U periodu od 26. rujna do 2. listopada zainteresirani posjetitelji imali su mogućnost upoznati programe obrazovanja odraslih koje nudimo. Osim programa, posjetitelji su mogli razgledati učionice za izvođenje nastave i sva stručna i didaktička pomagala za kvalitetno obrazovanje odraslih.

2. ŠAHOM ODRŽIMO MOZAK U FORMI

1. listopada 2016. godine u 10 sati

Mala dvorana POU Krapina

Moto ovogodišnjeg Tjedna je „Provježbaj mozak“

Tijekom druženja „malih“ i „velikih“ šahista i onih koji će to tek postati, čiji je moderatorica bila krapinčanka Mirjana Medić, prva hrvatska ženska velemajstorica i međunarodna šahovska sutkinja, pokušali smo svim zainteresiranima dati mogućnost da saznaju zašto milijuni ljudi igraju šah. Mnogi počnu vrlo rano, no ima i onih koji ga nauče i igraju u kasnijoj životnoj dobi. Privlače ih beskrajna raznolikost i bezgranične mogućnosti u borbi između dva protivnika na 64 polja. Uz učenje šaha razvija se kreativnost i maštovitost, kao i slikovno razmišljanje, jer šahisti pamte slike dijelova pozicije. Tko jednom nauči igrati šah, nikad ne zaboravi i uglavnom ga igra cijeli život.